Иран Іран місто Тегеран фільми кіно кіновиробництво новини світу Иран Іран місто Тегеран

В Ірані засудили режисера за показ фільму на Каннському фестивалі: деталі

Сейчас читают: 585
womo.ua

Суд Тегерана засудив іранського режисера Саїда Рустаї до шести місяців в’язниці за те, що він показав свій фільм «Брати Лейли» на Каннському кінофестивалі 2022 року.

Про це повідомив ТАРС. Зазначається, що кінематографіста визнали винним у «сприянні опозиційній пропаганді проти ісламських законів».

Таке саме рішення винесли у справі продюсера «Братів Лейли» Джавада Норузбегі. Читайте також: В Ірані відому акторку засудили до двох років вʼязниці за відсутність хіджаба: деталі Влада Ірану заявила, що кіномитці порушили правила, коли представили фільм на міжнародних кінофестивалях без дозволу, а режисер відмовився «виправити» його на вимогу Міністерства культури.

Творцям фільму призначили пів року ув’язнення, але потім присудили інше покарання. Саїд і Джавад відсидять у тюрмі 9 днів, а решту терміну замінять на 5 років умовно. Читайте також: Ув’язнені іранські журналістки отримали Всесвітню премію ЮНЕСКО У цей період засуджені митці будуть змушені пройти «курс навчання кінематографії» – спеціалізовану програму в університеті державного телебачення у релігійному місті Кум.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA