Иран премия ООН Журналистика ЮНЕСКО жінки Иран

Ув’язнені іранські журналістки отримали Всесвітню премію ЮНЕСКО

Сейчас читают: 616
womo.ua

ООН присудила Всесвітню премію ЮНЕСКО за свободу преси імені Гільєрмо Кано трьом ув’язненим іранським журналісткам. Їх нагородили за «відданість правді й підзвітності».

Про це пише AP. Читайте також: Афганські жінки вийшли на акцію протесту перед самітом ООН, вимагаючи не визнавати уряд талібів: відео Зазначається, що лауреатками стали Нілуфар Хамеді, яка повідомила про смерть Махси Аміні, котра померла після затримання поліцією через «неправильне носіння хіджаба», й Елае Мохаммаді, яка написала про похорон дівчини.

Третьою переможницею стала Нарґес Мохаммаді – правозахисниця, журналістка й одна з найвідоміших іранських активісток, яку засудили до 16 років позбавлення волі.

Наргес продовжує публікувати репортажі з в’язниці та взяла інтерв’ю в інших жінок-в’язнів, які були включені в її книжку «Білі тортури». Читайте також: Утиски в Ірані: жінкам заборонили користуватися транспортом без хіджаба Читайте також: Іранських жінок каратимуть за порушення ісламського дрес-коду Додамо, що всі ці нагороджені жінки перебувають у в’язниці Евін в Ірані.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA