Иран Іран Ірак премия жінки журналістки права жінок Иран Іран Ірак

За мужність й опір уряду: ув’язнена активістка з Ірану отримала премію PEN America 2023

Сейчас читают: 512
womo.ua

Іранську письменницю, журналістку й відому активістку Нарґес Мохаммаді нагородять премією PEN/Barbey Freedom to Write 2023. Про це повідомляє AP.

Генеральна директорка PEN America Сюзанна Носсель, зазначила, що активістка Нарґес Мохаммаді «викликає захоплення в усьому світі своєю непохитною мужністю й опором рішучій кампанії іранського уряду, спрямованої на те, щоб змусити її замовкнути». Читайте також: В Іраку понад 400 жінок-в’язнів оголосили голодування: подробиці Додамо, що премію PEN/Barbey Freedom to Write вручають письменникам, яких увʼязнили за їхню діяльність.

Адже 51-річна Нарґес Мохаммаді має довгу історію увʼязнень. Наразі вона відбуває 16-річний термін у вʼязниці Евін і продовжує публікувати репортажі звідти.

Вона також узяла інтервʼю в інших увʼязнених жінок, які ввійшли до її книги «Білі тортури». Читайте також: Потрібно 300 років, аби зникли дитячі шлюби — ЮНІСЕФ Церемонія нагородження відбудеться цього тижня на літературному гала-концерті PEN America.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA