Марта Чумало Марта Чумало

Українська правозахисниця Марта Чумало отримала Премію імені Улофа Пальме

Сейчас читают: 606
womo.ua

Українська гендерна експертка, феміністка, співзасновниця та психологиня правозахисного центру «Жіночі перспективи» Марта Чумало отримала Премію імені Улофа Пальме, що присуджується за видатні досягнення в правозахисній діяльності.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook. Урочиста церемонія нагородження відбудеться 1 лютого у Стокгольмі. «Для мене це велика несподіванка та велика честь отримати таку престижну нагороду — Премію Улофа Пальме!

І це — чудовий привід говорити на усіх рівнях про те, що права жінок, особливо в умовах війни, часто нехтуються та порушуються.

І для мене ця нагорода — це видима відзнака тих зусиль, які українські феміністки роблять зараз в Україні та за кордоном для того, щоб допомогти постраждалим жінкам та дітям опинитися в безпеці, зменшити руйнівні наслідки війни та залучити солідарну підтримку Україні зі всього світу», — написала Марта Чумало.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA