традиции праздник православие обычаи

Успіння Пресвятої Богородиці — традиції, прикмети, що не можна робити на Першу Пречисту

Сейчас читают: 261
liza.ua

Успіння Пресвятої Богородиці — християнське свято, присвячене пам’яті про смерть або, інакше кажучи, вічний сон Діви Марії. Цей день також називають у народі Перша Пречиста.

Успіння Богородиці щорічно відзначається в православній традиції в одну і ту ж дату — 28 серпня. З ним пов’язано чимало українських традицій і прикмет, є і заборони про те, чого сьогодні не можна робити.День Успіння Пресвятої Богородиці належить до дванадесятих — 12 найважливіших у християнстві свят.

Передує йому двотижневий Успенський піст, другий за суворістю після передвеликоднього Великого посту, що триває з 14 по 28 серпня.Якщо Успіння — це смерть, то чому ж православні християни зробили з цього свято?

Цьому є дві причини:Звідси і слово «Успіння». Успіння — це не тільки смерть, а й сон. І у свята двояке значення і двояке настрій: він і сумний (через те, що смерть це розставання), але і радісний (бо Богородиця не пішла від нас, а захищає, допомагає, протегує всім).Як і про багато інших свят, розповісти про

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA