люди Яке сьогодні свято

13 січня — що не можна робити на Щедрий вечір, прикмети та іменинники

Сейчас читают: 471
liza.ua

У 13-й день року за григоріанським календарем народ відзначає Щедрий вечір або свято Маланки. Більше про традиції 13 січня, прикмети та іменинників читай в статті.Зміст матеріалу:Сьогодні українці відзначають Щедрий вечір — завершальний період першої половини святок та одне з найдавніших свят.

В християнському календарі 13 січня також вшановують преподобну Меланію, тому одночасно святкують ще й свято Маланки.Цей день відзначається щедрістю.

Так, було прийнято збиратися родиною та влаштовувати пишну святкову вечерю, багату на ситні та смачні страви. А вже з настанням вечора люди починали щедрування: дівчата та хлопці ходили по домівкам та співали щедрівки, а господарі вітали їх ласощами та смаколиками.Вважається, якщо гарно віддячити щедрувальнику, то весь рік буде щасливим.

Серед незаміжніх дівчат була популярна традиція ворожити на майбутнього чоловіка. В той же час в церквах проходили урочисті богослужіння.Своїх небесних покровителів вшановують володарі таких імен: Меланія, Петро,

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA