Пасха страстная неделя

Велика Субота 2021: традиції, що не можна робити

Сейчас читают: 856
liza.ua

Великдень наближається і настане цей світлий день зовсім скоро. Ну, а поки дізнайся, що можна і ні в якому разі не можна робити у Велику Суботу, коли вона настане у 2021 році та що варто зробити в цей день.Велика або Страсна субота завершує Великий піст, і залежить від дати Великодня, тому щороку змінюється.

У 2021 році Велика субота припадає на 1 травня.Велика субота – це останній день Великого посту, який, нагадаємо, тривав цілих 48 днів.Цей день присвячений спогадам про поховання та перебування в труні тіла Ісуса Христа, про те, як він зійшов у Пекло, а також день повністю присвячений останнім приготуванням до Великодня.

Воскресіння Христа відбувається в ніч з Великої суботи на Великодню неділю.Велика субота зберігає як траурні, так і святкові риси, з чого слідують наступні дозволи та заборони.Очікувано: у Велику суботу можна робити все, що не заборонено.

Саме тому набагато легше перерахувати заборони, з якими зіткнеться вірянин у цей світлий день. Поширюються ці табу як на роботу

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA