Україна Камерун Таїланд Україна Камерун Таїланд

Україна очолила Виконавчу раду «ООН-Жінки»

Сейчас читают: 810
womo.ua

Україну обрали на посаду президента Виконавчої ради «ООН-Жінки» у 2023 році. Головуватиме постпред України при ООН Сергій Кислиця.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Постійного представництва України при ООН у Twitter. Віцепрезидентами обрали представників Камеруну, Таїланду, Колумбії та Італії.

Організація «ООН-Жінки» координує роботу Організації Об’єднаних Націй у питанні гендерної рівності і є допоміжним органом Генеральної Асамблеї ООН.

У квітні 2021 року Україну було обрано до складу Виконавчої ради на 2022–2024 роки, яка здійснює нагляд за діяльністю, а також забезпечує стратегічне керівництво організації. «ООН-Жінки» було створено рішенням Генасамблеї ООН у 2010 році для прискорення прогресу в питаннях задоволення потреб жінок у всьому світі, підвищення ефективності використання наявних ресурсів і об’єднання мандатів і функцій окремих підрозділів системи ООН, які займалися виключно питаннями гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA