У Росії вигадали черговий пропагандистський фейк про ЗСУ » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі.

Сейчас читают: 486
goneva.net.ua

Колаборант із запорізькою пропискою Володимир Рогов поширює фейк про те, що річка Дніпро обміліла через дії української сторони. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI.

Рогов заявив, що ЗСУ готуються форсувати Дніпро у районі Каховського водосховища та перекрили гідротехнічні затвори ГЕС на плотинах Дніпровського каскаду у верхів’ях. Насправді, про те, що вода у Дніпрі сильно відійшла, в Україні говорять вже давно.   Як зазначили журналісти проєкту "Без брехні", ще у 2020 році вийшла стаття голови Держекоінспекції України Андрія Мальованого "Що вбиває головну річку країни і як цьому запобігти". У ній він розповідає про критичний стан Дніпра через хімічне забруднення води, обміління і втрату біологічного різноманіття. Зазначено, що росіяни теж доклали руку до цьогорічного обміління річки - вони обстріляли Каховську ГЕС і пошкодили запірні шандори.

Тоді ж російські ЗМІ повідомляли про те, що налагоджують постачання води з Дніпра до Мелітопольського району. Але, чому саме уходить вода, наразі чіткої відповіді немає.

Об этом же в других изданиях
goneva.net.ua
Нідерланди про винищувачі F-16 для України » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі. goneva.net.ua /1 год назад
goneva.net.ua
Чому Путін так поспішає зробити "народною" загарбницьку війну проти України » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі. goneva.net.ua /1 год назад
goneva.net.ua
У США прокоментували нові теракти росіян проти України » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі. goneva.net.ua /1 год назад
Показать ещё
Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA