місто Вікторія Нео місто Вікторія

У Києві відкривається виставка костюмів до 150-річчя Соломії Крушельницької

Сейчас читают: 829
vogue.ua

23 вересня виповнюється 150 років з дня народження однієї з найвидатніших оперних співачок у світі - українки Соломії Крушельницької.

З нагоди цієї дати в київському музеї костюму і стилю Victoria Museum відкривається виставка «Загартована шляхетність», присвячена видатній співчаці.

До виставки увійшли сукні та аксесуари, які відтворюють відомі образи з фотографій всесвітньовідомої української оперної співачки.

Експозиція складається з більш ніж 10 аутентичних суконь та аксесуарів відповідної епохи. Аудіогід, що записав спеціально для виставки науковий співробітник Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові Іван Дудич, допоможе відвідувачам повною мірою осягнути історію Соломії Крушельницької. «Ще до війни у мене з'явилось бажання зробити виставку, присвячену Соломії Крушельницькій, - каже Вікторія Лисенко, засновниця і кураторка Victoria Museum. - Для мене ця дивовижна жінка є уособленням найкращих рис українок.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA