місто Маріуполь виставка натхнення вибір редакції місто Маріуполь

У Берліні відкрилась виставка «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей»

Сейчас читают: 576
womo.ua

20 лютого відбулося офіційне відкриття виставки у Мистецькому просторі  Art Space in Exile. Серед запрошених гостей заходу — посол України в Німеччині Олексій Макеєв та його дружина Олена Макеєва, герой проєкту Владислав Пʼятін-Пономаренко та Френк Пітер Вільде — дизайнер, який з перших днів повномасштабного вторгнення активно підтримує Україну.

Локація для заходу була обрана не випадково, відкриття виставки відбулося в арт-просторі «Готель Континенталь». Простір, який відкрили за аналогією до центру сучасного мистецтва у Маріуполі, який теж розміщувався у будівлі з такою ж назвою.

В рамках заходу відбувся показ документального фільму про Маріуполь, автором якого є герой проєкту «Щоденники війни» Владислав, який провів 75 днів в окупованому місті.

До Берліну він привіз прапор України, який окупанти зірвали з будівлі коледжу, у якому навчався хлопець. Під час евакуації із Маріуполя, Владислав сховав прапор серед білизни та зміг вивезти його з окупованої території.   «Я пробув в Маріуполі 75 днів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA