Україна місто Лондон метро фотовиставка Україна місто Лондон

Фотовиставка у Лондоні зібрала світлини киян у сховищах 2022 року і лондонців – у 1940-му

Сейчас читают: 613
womo.ua

Експозиція «Відлуння «бліцу»: підземні укриття в Україні та Лондоні» відкрилася у Лондонському музеї транспорту і порівнює фотографії періоду Другої світової війни та сучасної російсько-української війни.

Виставка зібрала 70 архівних документальних фото з колекції музею, на яких лондонці перебувать у підземці, ховаючись від авіаційних бомбардувань у 1940-х роках.

Їх доповнюють сучасні фотографії українців, що перебувають у метро під час повітряних тривог. Фото: ltmuseum.co.uk Авторами сучасних фотографій, зроблених в Україні, стали відомі фотографи-документалісти Павло Дорогой, В’ячеслав Ратинський, Сергій Коровайний, Максим Дондюк, Михайло Палінчак та Еміль Дуке.

Фото: ltmuseum.co.uk Британські й українські світлини розділяють 80 років, проте вони мать багато спільного. Українці, як і мешканці Лондона минулого століття, багато часу проводили у підземних укриттях, інколи перетворюючи їх на тимчасове житло.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA