Україна Росія книги РФ Україна Росія

Топ-10 книг українських видавництв, що вийшли під час війни

Сейчас читают: 809
womo.ua

Із початком війни українські видавництва поставили випуск книжок на паузи, проте зараз уже повертаються до роботи. За даними «Читомо» 39% видавництв продовжують працювати, а 51% відновили роботу частково, онлайн або офлайн, й вже починають друкувати новинки.

Ми зібрали 10 книжок, які вже вийшли та можна придбати.  «Про тиранію. Двадцять уроків двадцятого століття. Графічна версія» Цю книгу випустили українською завдяки співпраці видавництв «Човен» та «Видавництво».

Перша партія вже розлетілася Україною. Текстова версія цієї книжки уже виходила українською у 2018 році в перекладі Олесі Камишникової у видавництві «Медуза» і зараз є бібліографічною рідкістю.

Для графічного видання Олеся допрацювала свій переклад, оскільки важливо було зберегти афористичність українського викладу. Ця книга — екскурс у двадцяте століття, найтемніші моменти якого ілюструють уроки протистояння сучасному авторитаризму у доступній формі.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA