Страх війна війна росії з україною

Допоможи собі сам: Як працювати з панічними атаками та відновити психічне здоров’я під час війни

Сейчас читают: 788
womo.ua

Наталя Підлісна, практикуюча психологиня Триває третій місяць війни. Вона по-різному впливає на людей, бо хтось жив у підвалі, ховаючись від обстрілів, комусь довелося пережити окупацію, а хтось виїхав у безпечне місце і тепер переймається через провину вцілілого.

Психологиня Наталя Підлісна розповіла в інтерв’ю WoMo, як працювати із такими станами, що робити, коли тебе паралізує страх чи панічна атака, та як планувати своє життя в умовах війни. Під час війни люди переживають таке, з чим вони не стикалися у мирному житті.

Звісно, це б’є по психічному здоров’ю. Як зрозуміти, що є проблеми і треба звернутися по допомогу? Чинник ризику для психічного здоров’я збільшився, тому норма зараз ширша.

Раніше психічне здоров’я визначалося за 12 показниками: якщо було 8 критеріїв, то це означало, що людина нездорова. Під час війни таких критеріїв менше.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA