України Володимир Зеленський Джоан Роулінг New York Україна люди книги Нео України Володимир Зеленський Джоан Роулінг New York Україна

Чому зараз час перечитати Гаррі Поттера

Сейчас читают: 514
vogue.ua

Час перечитувати Гаррі Поттера. Не стільки тому, що Джоан Роулінг відкрила для українців безкоштовний доступ до серії книг, а тому, що в книгі занадто багато паралелей з тим, що відбувається зараз в України.

Паралелі очевидні не лише українцям. Нещодавно в польській Познані з"явився мурал, на якому Президент України Володимир Зеленський зображений у вигляді Гаррі Поттера, а президент росії путін – в образі Воландеморта.

Нещодавно Історик, професор Єльського університету Тімоті Снайдер в колонці для New York Times нагадав ознаки фашизму: культ навколо єдиного лідера; міф про минулу велич, який має бути відновлений "цілющим насиллям", масову пропаганду, свастику (знаки Z та V), масові заходи на підтримку тирана, та ненависть до визначеної групи людей.

Саме з фашизмом росії бореться зараз Україна. Глобальний конфлікт в серії книг – протистояння добра та зла. Гаррі Поттер, його друзі та однодумці захищають світло, лорд Воландеморт та його посіпаки мріють, щоб світ поглинула темрява.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA