Эстония закон ЛГБТК ЛГБТ-спільнота Эстония

Спільне прізвище для одностатевих пар: влада Естонії ухвалила важливе рішення

Сейчас читают: 724
womo.ua

Через дев’ять років після прийняття Закону про зареєстроване партнерство та через сім років після того, як він набув чинності, одностатеві пари в зареєстрованому партнерстві в Естонії нарешті отримали право на законне спільне прізвище згідно з рішенням міністра внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс.

Про це пише ERR. За словами міністра, держава підтримує людей, і у неї немає жодних причин їм перешкоджати. Також він звернувся до міністерства з проханням провести правовий аналіз Закону про імена. Читайте також: У Києві біля ЛГБТ-клубу напали на двох людей зі спільноти Естонський інститут прав людини (EIHR), який представляв інтереси одностатевої пари, яка подала заявку на єдине прізвище, оголосив у середу, що досяг компромісу з міністерством, не чекаючи рішення суду. Читайте також: Суд Південної Кореї вперше визнав права одностатевих пар Читайте також: З’явився трейлер серіалу Queer for Fear про історію ЛГБТ у фільмах жахів Проте Гросстал наголосила, що оскільки поточний статус-кво базується на рішенні міністра, а не на прецедентному праві, наступний міністр внутрішніх справ може змінити його знову. Читайте також: У Франції з’явилася посада посла з боротьби за права ЛГБТ-спільноти Тим не менш, додала вона, нинішня зміна дасть вагоміші підстави для оскарження її в суді, якщо наступний міністр внутрішніх справ вирішить позбавити права надавати спільне прізвище одностатевим зареєстрованим партнерам у майбутньому. Читайте також: Зеленський відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів Зазначимо, що за даними Міністерства внутрішніх справ, на сьогодні в Естонії чотири одностатеві пари отримали спільне прізвище.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA