Нео

Синьо-жовті: 8 цікавих фактів про український прапор

Сейчас читают: 536
vogue.ua

День Державного Прапора, який наша країна офіційно святкує з 2004 року, цього року набув особливого значення для кожного з нас.

За останні шість місяців наш прапор перетворився на загальносвітовий символ боротьби за власну свободу та життя. На честь свята згадуємо найцікавіші факти, пов'язані з ним. –  23 серпня 1991 року група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор у сесійний зал Верховної Ради.

Одним із них був В'ячеслав Чорновіл, який тоді сказав: "Мені сказали, що на вулиці є той прапор, з яким українці стояли на барикадах.

Я прошу, щоб саме цей прапор був встановлений у нашому залі. І ще я пропоную, щоб до того, коли приймемо рішення про національну символіку, про національний прапор, наш прапор був піднятий над куполом верховної Ради". – З 18 вересня під синьо-жовтим прапором починають зустрічати іноземних гостей, складати присягу військовослужбовці, працювати посольства України, він вивішується в ООН. – Сучасний синьо-жовтий прапор був уперше публічно зафіксований у Львові ще у 1848 році, але важливо пам'ятати, що саме ці кольори використовувалися на гербах руських земель, князів і шляхти ще у період раннього середньовіччя.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA