наука медицина здоров'я лікування дослідження штучний інтелект рак молочної залози

Штучний інтелект діагностує рак молочної залози на рівні лікарів: подробиці

Сейчас читают: 852
womo.ua

Штучний інтелект під час скринінгу молочної залози може не менш ефективно, ніж лікарі-радіологи виявляти рак. Про це повідомляє BBC.

У дослідженні команди вчених з Університету Лунда взяли участь понад 80 тисяч жінок зі Швеції, їхній середній вік становив 54 роки.

Половину знімків розглядали лікарі-радіологи, іншу — штучний інтелект. Читайте також: ChatGPT, як «симптом-checker», або ефективність ШІ в первинній діагностиці: експеримент редакції Зазначається, що ШІ виявив рак у 244 жінок, лікарі за результатами обстеження діагностували хворобу у 203 учасниць дослідження.

Частка хибнопозитивних результатів становила 1,5% як у групі штучного інтелекту, так і в групі, яку оглядали медики. Читайте також: Понад 8 тисяч письменників виступили проти використання своїх книг у навчанні штучного інтелекту: деталі На думку провідної авторки, докторки Крістіни Ланг, штучний інтелект може бути використаний для скринінгу раку молочної залози, що допоможе розв’язати проблему нестачі радіологів у всьому світі.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA