Нео Ми з України

Що потрібно знати про легендарну організацію Пласт

Сейчас читают: 678
vogue.ua

Пласт — легендарна українська організація, яка всіляко сприяє патріотичному розвитку молоді й усіх охочих. Це скаутське об'єднання формує почуття відповідальності за долю країни, а тому виховує свідомих і повновартісних громадян, так званих провідників суспільства.

Прецедентом для створення Пласту стало заснування першого скаутського руху англійським генералом Робертом Бейден-Пауелом в 1907 році.

Вже за рік Бейден-Пауел видав книжку «Скаутинг для хлопців» — її переклали багатьма мовами світу, зокрема й українською. Перекладом тома займався педагог Олександр Тисовський, який згодом став основоположником Пласту разом з Іваном Чмолою та Петром Франком (син Івана Франка).

Так, у 1911 році у Львові була заснована скаутська організація Пласт. За кілька місяців діяльності, 12 квітня 1912 року, першу Пластову присягу на Вірність Богові та Україні прийняли близько 40 осіб, а до кінця 1912 року пластові гуртки поширилися по всій Галичині.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA