Україна Україна

Що показала Україна на бієнале у Венеції: «Паляниця» та проєкти зіркових художників

Сейчас читают: 723
vogue.ua

Найвідоміша у світі виставка сучасного мистецтва – ще один спосіб розповісти світові про Україну. В цьому році на Венеційській бієнале Україна була представлена широко та дуже цікаво – від Національного павільйону з винтонченю роботою харківського художника Павла Макова до зіркових проєктів всесвітньовідомих митців Демієна Герста та Такаші Мураками на виставці «Це Україна: захищаючи свободу», яку організував PinchukArtCentre.

Одним з найефектінших нагадувань про Україну в Венеції стала робота зіркового французького художника JR – 45-метрове фото 5-річної дівчинки з Кривого рогу, виставлене у палацці Scuola Grande della Misericordia, де була розташована виставка PinchukArtCentre.

Це фото було зроблене на кордоні з Польшею одним з українським фотографів у перші дні повномасштабного вторгення, а пізніше завдяки французькому художнику стало відомим (як і дівчинка Валерія, яка на ньому зображена) на увесь світ і переросло в арт-проєкт. "Ми збільшили фото до таких розмірів, тому що хотіли сказати: російські літаки бачать зверху все.

Вони розуміють, що там є діти, яких вони бомблять щодня", – каже JR у інтервю з vogue. ua. – Вперше ми зобразили це фото на обкладинці Time і воно стало вірусним.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA