Іран музыканты музыкальные премьеры Нео Іран

Sevdaliza випустила пісню, присвячену жінкам Ірану

Сейчас читают: 969
vogue.ua

Ірансько-голландська співачка та авторка пісень Sevdaliza випустила нову пісню під назвою Woman Life Freedom на підтримку жінок в Ірані та на знак солідарності з жінками в усьому світі.

Трек виходить на тлі протестів, що відбуваються в Ірані. Наразі Іран охоплений протестами, які почалися через смерть 22-річної Махси Аміні, жінки, яку у вересні вбила поліція країни за порушення закону про обов’язкове носіння хіджабу.

За останні кілька тижнів тисячі іранських жінок і дівчат демонстративно спалювали свої хіджаби всупереч патріархальному гніту.

Вираз — Woman Life Freedom — став потужним кличем для протестувальників Ірану. Саме його Sevdaliza переосмислює у своїй пісні. «Я пишаюся своїм іранським походженням, і я підтримую боротьбу моїх сестер, які пролили свою кров, віддали своє волосся, серця та мізки, щоб дати всім нам надію, що одного дня ми будемо вільні», – заявила співачка.  «У молодому віці я дізналася про систематичні засоби примушування жінок до покори шляхом насильства та залякування.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA