Іран волосы Права женщин Нео Іран

Маріон Котійяр і Жульєт Бінош підстригли волосся на знак солідарності з іранськими жінками

Сейчас читают: 487
vogue.ua

Французькі акторки Маріон Котійяр і Жульєт Бінош висловили підтримку жінкам в Ірані, що стрижуть власне волосся на знак протестівМинулого місяця жінки по всьому Ірану почали протестувати проти репресивних стандартів зовнішнього вигляду для жінок.

Це сталося після смерті 22-річної Махси Аміні, яка померла під вартою 16 вересня. Аміні була затримана іранською поліцією моралі за неналежне носіння хіджабу.

Три дні вона перебувала в комі і померла від, за словами поліції, "серцевого нападу". Але батьки дівчини стверджують, що в неї не було проблем зі здоров"ям, а очевидці стверджують, що бачили, як поліцейські били Аміні.

З'явилися також анонімні свідчення медичних працівників, які що причиною смерті називають травму голови. В Ірані жінки мають закривати волосся; тому відкрито його підстригати – це акт протесту. "Ми хочемо показати, що нам байдужі їхні стандарти, їхнє визначення краси чи їхня думка про те, який вигляд ми маємо мати", — сказала CNN 36-річна Файзех Афшан, іранська інженерка-хімік, яка проживає в Італії. "Ми хочемо показати обурення і лют.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA