Євросоюз жінки сексуальне насильство війна Росії проти України війна в Україні гендерно зумовлене насильство Євросоюз

Сексуальне насильство над українськими жінками: ЄС запровадив санкції проти росіян

Сейчас читают: 252
womo.ua

Європейський Союз запровадив санкції щодо дев’яти фізичних та трьох юридичних осіб за порушення прав людини, зокрема, за застосування сексуального та гендерного насильства.

Серед них четверо росіян — двоє військових і двоє поліцейських. Про це йдеться на сайті Єврокомісії. Зазначається, що двоє російських офіцерів – генерал-майор Микола Кузнєцов та полковник Раміль Ібатуллін систематично брали участь в актах сексуального насильства та зґвалтувань в Україні навесні 2022 року. Читайте також: Як не стати жертвою сексуальної експлуатації під час війни: поради жінкам Також відомо про співробітників московської поліції, які підпали під санкції Євросоюзу — це Олександр Федоринов та Іван Рябов. Читайте також: Розірви замкнене коло.

Як впоратися зі стресом під час війни Крім того, під санкції потрапили: двоє міністрів уряду ісламістського руху Талібан в Афганістані за заборону для жінок здобувати вищу освіту та запровадження гендерної сегрегації в громадських місцях; командири повстанців у Південному Судані, відповідальні за систематичне використання сексуального та гендерного насильства як тактики війни в країні; заступник міністра внутрішніх справ М’янми; жіноча в’язниця Карчак в Ірані, Сирійська республіканська гвардія та Управління начальника з питань військової безпеки в М’янмі «з огляду на їхню роль у серйозних порушеннях прав людини на сексуальному та гендерному ґрунті».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA