полон Крим полонені війна Росії проти України війна в Україні російський полон

Російські спецслужби викрали українку Леніє Умерову: подробиці

Сейчас читают: 544
womo.ua

Незаконно ув’язнену росією кримську татарку Леніє Умерову із російського СІЗО забрала фсб, її місцезнаходження невідоме. Про це пише «Кримська правозахисна група».

Як зазначається, на запитання батьків про те, куди її забрали, на якій підставі, чому не повідомили, була надана стисла відповідь: «это ФСБ – вышестоящий орган, они перед нами не отчитываются». Читайте також: В окупованому Криму «апеляційний суд» повернув справу журналістки Ірини Данилович до «Феодосійського міського суду» За його словами, рідним Леніє наразі невідоме її місце перебування. Читайте також: У росії утримують українку, яка відмовилася від паспорта рф Нагадаємо, що 4 грудня 2022 року російські силовики затримали 25-річну Леніє Умерову після перетину грузинсько-російського кордону, коли вона намагалася повернутися до тимчасово окупованого Криму для догляду за онкохворим батьком.

Її звинуватили в нібито «порушенні правил режимної зони». Читайте також: Ув’язнена росією українка Леніє Умерова отримала ще 15 діб у СІЗО: подробиці Після чого Умерову помістили до Центру тимчасового утримання іноземних громадян у Владикавказі.

російський суд визнав її винною у “порушенні режиму державного кордону” (ч.1 ст. 18 Кодексу російської федерації про адміністративні правопорушення) та оштрафував на дві тисячі рублів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA