декрет пологи вагітні жінка вагітність під час війни Верховна Рада

В Україні хочуть внести зміни в декретну відпустку: подробиці

Сейчас читают: 623
womo.ua

Верховна Рада України може змінити порядок надання жінкам відпустки у зв’язку з вагітністю і пологами, а саме дозволити переносити її.

Наразі законопроєкт перебуває на опрацюванні в комітеті. Про це йдеться на сайті Верховної Ради України. Зазначається, що 70 народних депутаток та депутатів зареєстрували у парламенті проєкт закону, яким пропонується дозволити жінкам перенести й використати частково або повністю після пологів частину відпустки, яка надається до пологів. Читайте також: Союз кінотеатрів України закликав світові кінокомпанії не співпрацювати з росією: деталі Читайте також: Кількість страт у світі значно зросла — дослідження Amnesty International Загальна тривалість «декретної» відпустки залишається 126 календарних днів (140 у разі народження двох і більше дітей та у разі ускладнення пологів).

Якщо жінка хоче скористатися відпусткою перед пологами або ж має медичні протипоказання, діятиме «стандартний» розподіл днів. Читайте також: У ЄС схвалили заборону на знищення непроданого одягу Додамо, що подібний гнучкий підхід діє в Ірландії, Бельгії, Великій Британії, Німеччині, Швеції, Польщі, Данії тощо.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA