люди Нео

Рівність та спорт — для всіх: як різдвяна ковзанка в центрі Києва допомагає дітям з інвалідністю подолати бар’єри, а суспільству — стереотипи

Сейчас читают: 625
womo.ua

Буденні для більшості з нас речі досі залишаються викликом для людей з інвалідністю. Адже навіть найкоротша прогулянка, бажання вчитися та розвиватися чи займатися спортом — це завжди боротьба.

Не так із хворобою, як з упередженнями та стереотипами, бар’єрами та обмеженнями. І найскладніше в цій боротьбі — дітям. Через фізичну або ментальну інвалідність їм не так просто соціалізуватися, знайти нових друзів і тим більше — втілити власну мрію.

Та перемогти ці бар’єри можливо. Для цього достатньо почати з малого — робити інклюзивними речі, що поки залишаються недоступними для тисяч дітей з інвалідністю по всій країні.

Наприклад, різдвяну ковзанку, яка, здавалося б, ніколи не зможе стати дійсно доступною для всіх. Принаймні, так було, допоки благодійний фонд Parimatch Foundation не довів: вихід на лід — це не перешкода і не бар’єр, якщо поруч є професіонали, здатні навчити, підтримати та допомогти.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA