діти освіта Верховна Рада законопроєкт освіта в Україні

Рада схвалила реформу дошкільної освіти: що зміниться

Сейчас читают: 946
womo.ua

Верховна Рада підтримала законопроєкт № 8030 про реформу дошкільної освіти у першому читанні. Про це повідомив ініціатор законопроєкту, народний депутат Володимир Воронов.

За його словами, для батьків актуальним стане розв’язання проблеми наповненості груп, вона має зменшитися, щоб діти нормально навчалися з врахуванням індивідуальних інтересів, потреб та формуванням індивідуальної освітньої траєкторії. Читайте також: Весняний б’юті-бум: 5 найкращих пропозицій від українських брендів Зазначається, що законопроєкт має забезпечити справедливу черговість зарахування дітей до комунальних закладів освіти через чітке визначення території обслуговування. Читайте також: «Землячки» запустили флешмоб проти участі російських спортсменів в Олімпіаді-2024 Також він додав, що зміни стосуватимуться і форми дитячих садочків.

Зокрема це можуть бути сімейні (свої діти та малеча друзів чи сусідів), мобільні для дітей з віддалених населених пунктів, «школа супергероїв» для дітей на стаціонарному лікуванні та центри педагогічного партнерства для дітей, які від народження знаходяться разом з батьками. Читайте також: Президент України відзначив державними нагородами захисниць України Водночас діятимуть різні форми здобуття дошкільної освіти: дистанційна, педагогічний патронаж (педагоги навчають дітей у домашніх умовах) та мережева, коли дитина навчається у різних дитсадочках одночасно.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA