До Дня Києв деревня Ляєн смерть фестиваль військові війна Росії проти України активісти До Дня Києв деревня Ляєн

«Протасів Яр»: у Києві відбудеться фестиваль пам’яті Романа Ратушного

Сейчас читают: 304
womo.ua

У суботу, 27 травня, в Києві відкривається фестиваль «Протасів Яр» пам’яті Романа Ратушного під гаслом «Ніколи нічого не бійтеся».

Про це повідомив Український PEN-клуб, співорганізатор події. Фестиваль відбуватиметься з травня до вересня 2023 року й охоплюватиме мистецькі події, такі як: кінопокази, концерти, поетичні читання, дискусії, лекції про права людини тощо. Читайте також: До Дня Києва відбудеться виставка інтер’єрних керамічних панно відомої художниці: фото Фестиваль пройде у Протасовому Яру на двох локаціях: галявина на Протасі та Інститут біоенергетичних культур.

Його відкриє Світлана Поваляєва — письменниця активістка, матір героя. У перший день гостей фестивалю чекає: панельна дискусія «Феномен українського волонтерства», виступ військового та адвоката Масі Найєма, онлайн-звернення президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, концертна програма: виступи Крихітки, гурту «Тельнюк: Сестри» та співачки Мар’яни Садовської. Читайте також: В Україні з’являться жіночі купе: подробиці Мета фестивалю — поширення ідеї громадського активізму, сили локальних громад, об’єднань небайдужих громадян, а також історії про те, як зусилля однієї людини або малої групи людей, їх віра і відчуття відповідальності за власний дім можуть змінити власний район, місто та всю Україну.

Захід популяризуватиме правозахисні ініціативи, українську історію, сучасне і традиційне мистецтво та плекатиме пам’ять про Романа Ратушного. Читайте також: Що подивитися у кінотеатрах України: головні прем’єри травня 2023 року Нагадаємо, Роман Ратушний — активіст, громадський діяч та військовий, розвідник 93-ї бригади «Холодний Яр», який загинув 9 червня 2022 року під Ізюмом.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA