Україна здоров'я поради війна в Україні новини вибір редакції Україна

Пожежі — загроза для природи та здоров’я людей

Сейчас читают: 710
womo.ua

В Україні триває пожежонебезпечний період. З початком осені почастішали підпали сухої рослинності, які через відсутність опадів та високі температури переростають у масштабні пожежі.

За даними Міндовкілля, через недбалість людей та навмисні підпали в екосистемах України цього року вже сталося 440 пожеж, що охопили площу в 400 гектарів.

При цьому понад 900 випадків пожеж (на площі 15,6 тисячі гектарів) — спричинено воєнними діями. Фото: Юрій Іваненко У Всесвітньому фонді природи Україна (WWF-Україна) підкреслюють: пожежі мають значний негативний вплив на всі компоненти екосистем.

Викиди шкідливих речовин в атмосферу, забруднення токсичними сполуками ґрунтів, поверхневих і підземних вод, втрата біорізноманіття — лише деякі з руйнівних наслідків.   Втрата біорізноманіття і шкода здоров’ю людей Пожежі призводять до втрати біорізноманіття. Масова загибель представників флори і фауни, може порушити харчові ланцюги, що спричиняє довгострокові зміни у структурі всієї екосистеми.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA