Нео події

Посттравматичне зростання: Як розвивається особистість, яка пережила травмуючі події

Сейчас читают: 850
womo.ua

Втрата мирного життя, перебування під окупантами та порятунок родини під час арт-обстрілу, релокація бізнесу та блекаут… Вартість цього нового досвіду величезна – українки щодня проходять через втрати, біль і горе.

Чи можемо ми зростати через цей досвід, який зараз проживаємо разом? Якщо так і є, то які прийоми активізують цей процес, розказує експерт із стратегічного маркетингу Ірина Горбунова. Страждання  може містити і позитивну складову Чим відрізняються люди, яким вдалось покращити своє життя під час війни?

Відповідь «їм пощастило» має коріння з дитинства, із світу казок. Насправді, травматичні події приносять страждання, яке також може містити і позитивну складову – як би ця думка не шокувала.

Чим сильнішою була травма, тим важче людині знайти у ній позитивну складову. Коли ми концентруємось на негативних наслідках війни, то ризикуємо не помітити та не підтримати в нас ті зміни, які паралельно відбуваються.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA