трикотаж украинские художники

Нова колекція 91LAB х RITO Group, натхнена творами Марії Примаченко

Сейчас читают: 167
vogue.ua

91LAB х RITO Group випустили колекцію, натхнену творчістю української художниці Марії Примаченко. Обличчям колекції стала правнучка мисткиніМарія Примаченко – найвідоміша українська художниця, творчість якої безпомилково можна впізнати завдяки яскравим кольорам, декоративним елементам, химерним звірам і птахам.

Марія почала свій творчий шлях з того, що за допомогою блакитної глини розмалювала батьківську хату. Паралельно її односельці знали як талановиту дизайнерку, яка без зняття мірок та викрійок могла створювати бездоганні речі.

Згодом Марія отримала художню освіту, але для створення робіт їй загалом вистачало вродженої геніальності. Її творчістю захоплювалися Шагал та Пікассо; до неї в село приїздив Сергій Параджанов.

Художниця створювала фантастичний світ, населений вигаданими тваринами і квітами, майстерно працювала з кольором, не боялася експериментів, а в своїх роботах оспівувала українські мотиви.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA