Срср Росія премия Срср Росія

Нобелівську премію миру розділили між українськими, білоруськими та російськими правозахисниками

Сейчас читают: 982
womo.ua

Нобелівську премію миру у 2022 році присудили правозахиснику Алесю Бяляцькому з Білорусі, російській правозахисній організації «Меморіал» та українській правозахисній організації «Центр громадянських свобод».

Про це йдеться в релізі Нобелівського комітету. Зазначається, що лауреати премії миру представляють громадянське суспільство у своїх країнах. «Вони протягом багатьох років пропагували право критикувати владу та захищати основні права громадян.

Вони доклали видатних зусиль, щоб задокументувати військові злочини, порушення прав людини та зловживання владою», — йдеться у повідомленні Нобелівського комітету.

Центр Громадянських Свобод (ЦГС) заснований у 2007 році для просування цінностей прав людини. Своєю місією організація називає становлення прав людини, демократії та солідарності в Україні та регіоні ОБСЄ задля утвердження людської гідності.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA