Нео

Пологи під час війни: природні, партнерські, домашні, у бліндажі та з перепалюванням пуповини

Сейчас читают: 541
womo.ua

Мешканка Бучі народила вдома під час окупації, у Миколаєві жінка змогла зробити це прямо під час обстрілів російськими загарбниками пологового відділення, а у Чернівцях двійня з’явилася на світ одразу після сирени… 36 425 разів від початку повномасштабної війни «лелеки прилітали» на нашу землю – саме стільки дітей, за даними Міністерства юстиції, народилося в Україні з 24 лютого.

Найбільше малюків з’явилося на Львівщині, але ближча до нинішнього фронту Дніпропетровщина – на другому місці. Як війна впливає на процес пологів та до чого готуватися вагітній Ольга Ситнік спеціально для WoMo дізнавалася у породіль.

Також історії появи дітей під час війни ми попросили прокоментувати двох експертів: лікарку-акушерку Ольгу Сьоміну та її італійського колегу, який нині активно консультує українських лікарів на тему позалікарняних пологів, однак поки просить не називати своє ім’я, щоб не мати проблем з перетином блокпостів до непідконтрольних українським військам територій. Партнерські пологи у лікарні заохочуються На третьому місці за кількістю народжених з початку війни Одеська область.

Саме в Одесі, у 5-ій пологовій лікарні, свою другу донечку народила Марта Сусук. Вагітність жінки проходила добре, але на шостому місяці УЗД показало вузол на пуповині, тож імовірним розвитком подій мав стати кесарів розтин.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA