интервью війна Незламні

Олена Шевченко про те, як «Інсайт» та «Марш жінок» допомагають українкам та ЛГБТКІ-спільноті під час війни

Сейчас читают: 254
womo.ua

17 травня —  Міжнародний день проти гомофобії і трансфобії. У цей день ми публікуємо інтерв’ю з Оленою Шевченко — головою  громадської організації «Інсайт» та засновницею організації «Марш жінок».

Це організації, які допомагають та захищають права ЛГБТКІ-спільноти. У проєкті «Незламні» за підтримки Швеції в Україні Олена розповіла WoMo, як вони від початку війни переформатували роботу і як організації зараз підтримують ЛГБТКІ-спільноту, надають гуманітарну допомогу та допомагають виїжджати та облаштуватися багатодітним жінкам за кордоном.  Перші дні війни, переїзд на Західну та запити про допомогу Деякі партнери нас попереджали, що може бути війна, але до такого не готувалися.

На 24-те лютого у нас взагалі була запланована дискусія у Києві, а вранці почала війна, тому до останнього дня ми не думали, що це буде.

До того ж ми готувалися до Маршу жінок, який мав пройти 8-го березня. Мені здається, що ми цей марш навіть скасували лише через тиждень після того, як почалися бойові дії.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA