Сша Нео Сша

США готуються передати Україні далекобійні ракети » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі.

Сейчас читают: 240
goneva.net.ua

США готуються оголосити про новий великий пакет озброєнь для України, куди додадуть високоточні ракети GLSDB, які можуть уражати цілі на відстані 160 кілометрів.   Про це пише видання Politico з посиланням на свої джерела.

Повідомляється, що пакет враховуватиме додаткову артилерію, боєприпаси та бронетехніку (ймовірно, бойові броньовані машини Stryker).

Очікується, що США поки не передадуть американські танки M1 Abrams. Видання пише, що танки не передадуть через проблеми з логістикою та технічним обслуговуванням.

Проте Штати допомогли Україні отримати значну кількість радянських танків від третіх країн та підтримують рішення інших партнерів, зокрема Великої Британії відправити дюжину своїх Challenger 2. Також у матеріалі сказано, що пакет не враховуватиме тактичний ракетний комплекс великої дальності, здатний уражати цілі в Москві з України.   Що стосується ракет із дальністю ураження цілей 160 кілометрів, то може йтися про "бомби малого діаметра наземного базування" або GLSDB, які запускаються за допомогою систем М142 HIMARS.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA