Ярослав Железняк медицина бізнес бізнес у війну Верховна Рада законопроєкт Ярослав Железняк

Легалізація канабісу: все, що потрібно знати про законопроєкт №7457

Сейчас читают: 942
womo.ua

Верховна рада ухвалила у першому читанні урядовий законопроєкт №7457 про легалізацію медичного канабісу. Документ за основу підтримали 268 нардепів.

Про це повідомляє народний депутат Ярослав Железняк. Зазначається, що за законопроєкт проголосували: фракція «Слуга народу» — 183 голоси, «Європейська солідарність» – 10, «Голос» – 19, Група «Відновлення України» — 11 голосів, «Довіра» – 12, «За майбутнє» – 8, «Платформа за життя» – 16, Позафракційні нардепи — 8 голосів, Лише один голос був від фракції «Батьківщина». Який наступний крок?  Оскільки медичний канабіс прийняли в першому читанні, то варто подумати, який наступний крок.

Наступним кроком має бути внесення правок, а саме: змістити акцент на медичне застосування, а не вирощування, медичний канабіс має бути видалений з таблиці наркотичних речовин, поступове збільшення ТГК до рівня необхідного при знеболенні тощо. Читайте також: МОЗ підтримало легалізацію медичного канабісу в Україні: подробиці Про застосовування канабісу:  У пояснювальній записці законопроєкту з посиланням на дослідження вчених йдеться, що канабіс доцільно застосовувати при: неврологічних захворюваннях, таких як розсіяний склероз, епілепсія; захворюваннях травного тракту та побічних ефектах, пов’язаних з лікуванням ВІЛ/СНІД; наркотичній залежності та проблемах психічного характеру (за попередніми доказами, ефективне використання канабісу як замісної терапії для опіоїдів, стимуляторів та алкоголю, а також для подолання тривоги, ПТСР та порушення сну); хронічному болю невропатичного походження; паліативній допомозі (наприклад, для полегшення комплексу симптомів онкохворих). Хто зможе займатися канабісом? У законопроєкті йдеться, що культивуванням канабісу зможуть займатися юридичні особи всіх форм

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA