Україна традиції свято Україна

Курбан-байрам 2023: традиції та що не можна робити в мусульманське свято

Сейчас читают: 338
hochu.ua

Редакція HOCHU.ua регулярно публікує найактуальніші матеріали щодо свят календаря червня. Цього разу ми розповімо про Курбан-байрам 2023: що не можна робити і які традиції дати.Курбан-байрам (Ід аль-Адха арабською мовою) — одне з двох найважливіших мусульманських свят, у перекладі з арабської означає "свято жертвопринесення".

Дата прославляє завершення хаджу, паломництва до Мекки. Свято покликане нагадати про милосердя і благочестя Всевишнього. Також цього дня згадують історію пророка Ібрагіма (Ібрагіма).

Дату святкування розраховують за ісламським місячним календарем. Курбан-байрам відзначають через 70 днів після свята Ураза-байрам на дванадцятий місяць Зуль-Хіджа, на священну десяту добу.

Цікаво, що тривалість святкування в різних країнах різна: від трьох діб до 2 тижнів. Читати також Подарунок чоловікові на день народження: найкращі ідеї презентів коханому Важливий посил свята для релігійних людей — нагадування про їхні зобов'язання перед Всевишнім, а скоєне цього дня жертвоприношення вважається знаком великої подяки, поклоніння і слухняності, визнання покірності волі Аллаха.Підготовка до святкування найважливішої для мусульман дати починається за 20 днів до її проведення.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA