Кристен Стюарт Иран Іран протести жінок Кристен Стюарт Иран Іран

Крістен Стюарт вийшла на протести проти іранського режиму

Сейчас читают: 484
womo.ua

Червона доріжка Берлінале на вихідних стала платформою протесту проти репресивного режиму Ірану. Участь в протесті приймала група іранських кінематографістів, до яких приєдналася акторка Крістен Стюарт.

Про це повідомляє Variety. Протестувальники скандували «Жінки, життя, свобода!» і вимагали звільнити ув’язнених журналісток – Нілуфар Хамеді та Елахех Мохаммаді, які перебувають за ґратами за звинуваченням у «змові проти національної безпеки» через повідомлення про смерть Махси Аміні.

Також протестувальники вимагають звільнити іранського репера Тумаджа Салехі, якого звинуватили в поширенні пропаганди, і якому тепер загрожує смертна кара.

Акторка Зар Амір Ебрагімі й режисерка Сепіде Фарсі висловили надію, що нинішня хвиля протестів спричинена смертю Аміні, під вартою поліції за неправильне носіння чадри, зможе повалити нинішній іранський режим. «Цей режим бреше… страчує.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA