люди Нео

5 найкращих фільмів про журналістів

Сейчас читают: 595
vogue.ua

6 червня в Україні відзначають день журналіста. Під час війни ця професія набуває особливого значення: найвідважніші свтові та українські журналісти зараз ризикують життям, перебуваючи у горячих точках задля того, щоб розповісти світу правду.

Для того, щоб краще зрозуміти внутрішню кухню цієї професії, пропонуємо добірку найкращий фільмів про журналістів. Одна з найкращіх киноробіт актора Джека Ніколсона, який сам про цей фільм казав: це моя найцікавіша кинопригода в житті. "Професія: репортер" – стрічка культового режисера Мікеланджело Антоніоні, знята в середині 70-х років, в період творчої кризи в житті відомого режисера.

ЇЇ головний герой також переживає кризу: це досвідчений лондонський журналіст Девід Локк, що приїхав в пустелю Сахару, щоб зняти документальну стрічку про боротьбу місцевих постанців з диктатором.

Герой перебуває в депресії, він розчарований в професії та житті – та зрештою не знаходить нічого кращого, як взяти собі іншу особистість.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA