люди Кино Сериалы

Як створювалися розкішні декорації найкращих фільмів База Лурмана

Сейчас читают: 544
vogue.ua

Режисерська робота База Лурманна — воістину розкішне кіно. Протягом своєї багаторічної кар’єри австралійський автор створив величезну кількість найканонічніших фільмів сучасного кінематографа — «Тільки в танцювальній залі», «Ромео + Джульєтта» та «Великий Гетсбі», і це лише кілька. «Театр, цирк, кіно — для мене це все одне й теж.

Відбувається дія. Люди закохуються», — сказав Лурманн якось про свій художній підхід. Баз Лурманн створює свої кіносвіти спільно з дружиною Кетрін Мартін, дизайнеркою інтер’єрів та художницею-постановницею.

Театральні, блискучі й абсурдно гламурні, Лурманн і Мартін вправно стирають межі між реальністю та фантазією. Яскрава й вимоглива архітектура фільмів Лурманна вносить таку ж інтригу в сюжет, як і сценарій чи персонажі.

У зв'язку зі світовою прем'єрою нового фільму режисера «Елвіса», згадуємо найбільш пам’ятні декорації з фільмів Лурманна. Нині культовий австралійський фільм «Тільки в танцювальній залі» є першим із трилогії Лурманна «Червона завіса», яку пізніше завершили «Ромео + Джульєтта» та «Мулен Руж!».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA