Украина місто Київ місто Маріуполь метро Неаполь Украина місто Київ місто Маріуполь

«Київська мадонна» з метро стала іконою в католицькому храмі Неаполя

Сейчас читают: 444
womo.ua

Картина «Київська мадонна у метро» стала іконою у католицькому храмі в Неаполі. Поряд з нею вже проводять богослужіння. Про це пише Великий Київ.

Прототипом ілюстрації стало фото киянки Тетяни Блізняк, яка годувала немовля в метрополітені, переховуючись від російських снарядів. «Мадонна з Київського метро тепер є покровителькою однієї з католицьких парафій в Неаполі», – повідомляється на сторінці «Global Ukraine» у Facebook.

Біля зображення киянки, яка годує немовля у столичній підземці, горять свічки та стоять квіти, здебільшого жовто-блакитні. Авторка малюнка – дніпрянка Марина Соломенникова.

Вона випадково побачила фотографію жінки в метро Києва, яка годує немовля, сидячи на підлозі. Знімок надихнув її намалювати картину, яка була б символом усіх українських матерів, які мусять ховатися від російських обстрілів у бомбосховищах.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA