Україна місто Маріуполь місто Мариуполь люди Нео Мариуполь Україна місто Маріуполь місто Мариуполь

Як "Азовсталь" стала символом свободи, мужності та надії кожного українця

Сейчас читают: 449
vogue.ua

Вже понад два місяці Україна бореться за свою свободу та незалежність, а одним з головних символів цієї боротьби став металургійний завод "Азовсталь", який займає приблизно 1/5 частину території всього Маріуполя – міста-героя, яке ворог майже цілком зруйнував.

Сьогодні, коли загарбники намагаються повністю оточити місто, територія заводу залишається укриттям як для українських захисників, так і для мирних жителів, які ховаються від російських ракет у бомбосховищах металургійного гіганта.

Розповідаємо історію цього вже легендарного місця, яке стало для кожного з нас справжньою реінкарнацією Запорізької січі. Металургійний гігант "Азовсталь" сьогодні єдиний оплот опору російській агресії в Маріуполі – територія заводу становить 11 квадратних кілометрів, або 25 Ватиканів чи три Централ-Парки в Нью-Йорку.

Почалася ж історія "Азовсталі" майже 100 років тому – в 1933 році перші 100 працівників узялися виплавляти чавун. У 1941-му завод зупинявся через війну проти нацистської Німеччини, але в 1943 році, після звільнення Маріуполя, почалося поступове відновлення його роботи – під час свого відходу німці підірвали основні об’єкти підприємства, зокрема домни та мартенівські печі.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA