традиції свято езотерика літо

Івана Купала 2023: символіка вінка і папороті, традиції пускання вінка на воду в Купальську ніч

Сейчас читают: 147
hochu.ua

Незважаючи на те, що в календарі церковних свят липня 7 числа стоїть лише свято Різдво Іоанна Хрестителя, це не скасовує той факт, що з 6 на 7 липня відзначають одне з найпопулярніших свят літа - Івана Купала.

Це свято багате на традиції, але одна з найпопулярніших, найстаріших і найпотужніших, - плетіння вінка на Івана Купала, а також збирання трав для нього і просто для домашнього господарства, ворожіння на судженого і багато іншого.

Почнемо, з вінка на Івана Купала. Читати також Коли Івана Купала у 2023 та 2024 роках: як зміниться дата після переходу на новий церковний календар Одним із найвідоміших дівочих обрядів у ніч на Івана Купала було плетіння вінків і ворожіння на них.

Дівчата плели вінки з самого ранку. Для них збирали польовий мак, волошки, дике жито, барвінок, безсмертник, м'яту, деревій, любисток, ромашку, хміль та інші рослини.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA