місто Львів місто Львов История місто Львів місто Львов

Історики запустили інтерактивний проект про кримінальні історії австрійського Львова

Сейчас читают: 426
hochu.ua

Команда істориків у Львові запустила новий інтерактивний онлайн проект "Кримінальні історії цісарського Львова". Його творцями є команда історичного глянцю "Локальна історія". "Кримінальні історії цісарського Львова" — це дев’ять анімованих історій від Дениса Мандзюка, написаних на основі газетних повідомлень межі ХІХ–ХХ століть.Львів межі ХІХ–ХХ століть — це не тільки розкішні кам’яниці і безтурботне дозвілля.

Тут обманювали і грабували, ґвалтували і вбивали — інших і себе. А журналісти ретельно розписували ці історії в часописах. "Локальна історія" пропонує влаштувати прогулянку тим давнім Львовом, яким він був насправді.Львів у складі держави Габсбурґів багатьом ввижається близьким до ідеалу.

Місто розросталося і збагачувалося, походи до храмів чергувалися з відвідинами театрів. Ресторани і кав’ярні не могли вмістити всіх охочих.

Але зовсім іншим постає Львів на сторінках тогочасної преси. Дописувачі скаржилися на брудні вулиці та неохайні кам’яниці. За яскравими вивісками часто

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA