Україна люди жертва Нео Україна

Ірена Карпа – про новий роман, скасування російської культури та власні способи не з'їхати з глузду

Сейчас читают: 893
vogue.ua

Чому Ірена Карпа вирішила дослідити в новому романі тему сексуального насильства; як змінилось її життя з моменту повномасштабного вторгнення та чому Україна для неї сьогодні – це потужне джерело натхнення: про все це читайте в інтерв'ю з письменницею.

Психологічний трилер "Ти тільки нікому про це не кажи" вийшов цього місяця у видавництві #книголав. Тут знайшлося місце і для заплутаної детективної історії (якийсь Месник вбиває педофілів та ґвалтівників, які не були покарані за свої злочини законом), і для палкого кохання, а ще – для таємних секс-клубів і розкішних підпільних вечірок.

І все це на тлі прекрасного, але притихлого Парижу, охопленого пандемією. Але головний меседж цього роману значно глибший, ніж легка форма, яку обрала письменниця для цієї розповіді. «Ти тільки нікому про це не кажи» – важлива книжка, яка порушує незручні питання, говорити про які вголос ми тільки вчимося: домашнє насильство та, головне, віктімблейдінг – перенесення відповідальності зі злочинця на жертву зґвалтування, яке так поширене в соціумі.

Ірена Карпа працювала над романом понад рік. Він написаний у 2020–2021 роках у ковідному Парижі та заснований на реальних історіях, які Ірені розповідали знайомі жінки, з якими вона спілкувалася здебільшого під час своїх літературних майстер-класів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA