суп

До міжнародного для супу: 3 смачних та простих рецептів перевірених редакцією

Сейчас читают: 444
womo.ua

Щороку, 5 квітня відзначається міжнародний день супу. Археологи зазначають, що суп зявився дуже давно. Проте суперечки щодо виникнення присутні й досі.

Адже частина дослідників вважають що суп зявився тоді, коли люди навчились виготовляти вогнетривкий  керамічний посуд, а інші зауважують, що наші пращури робили мішки зі шкіри, клали туди розігріту на вогнищі бруківку і, коли вода достатньо нагрівалася, кидали у шкіряний чан рибу та корінці.

Щодо останньої теорії – підтвердження було знайдено у пізньопалеолітичний стоянці  в Донецькій області. Анастасія Ніколаєнко,редакторка рубрик City Guide, Книги та Food&Wine Саме слово «суп» походить від французького soupe («суп», «бульйон»), яке своєю чергою бере початок від латинського слова suppa («хліб, змочений у бульйоні»).

А ось що дійсно цікаво – у Франції в 16 столітті для позначення суперпоживного та недорогого супу, який продавали вуличні торговці, використовувалось слово ресторан (що означає «дещо відновлююче»).

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA