здоровье Нео StandWithUkraine

Дихати нема чим: шо робити, якщо повітря забруднене

Сейчас читают: 321
vogue.ua

У Києві з самого ранку сильне задимлення, люди прокидаються з головним болем. Концентрація забруднювачів у повітрі в 19,9 раза перевищує норму, рекомендовану ВООЗ.

Індекс якості повітря суттєво впав на території майже всіх районів. Згадуємо поради лікарів, як жити, коли в буквальному сенсі нічим дихати. «Забруднене повітря проникає в організм через дихальні шляхи, а також осідає на відкритих слизових носа й очей.

Токсини всмоктуються в кров і отруюють організм, — каже Марія Матюшик, лікарка-терапевтка, спеціалістка у галузі біотехнологій, превентивної й антивікової медицини, керівниця Tila Clinic. – В організмі є декілька детокс-систем, але головна біохімічна лабораторія — печінка.

Детоксикація проходить кілька фаз. Умовно, це низка хімічних реакцій, у яких токсини знешкоджуються. Спочатку великі частки розщеплюються до дрібніших, в потім виводяться через шлунково-кишковий тракт, шкіру (з потом і секретом сальних залоз).

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA