здоровье Нео StandWithUkraine

Як зберегти здоров’я, якщо ви пережили зґвалтування

Сейчас читают: 287
vogue.ua

Як пережити згвалтування? – це питання болюче навіть у мирний час. Сьогодні окупанти знищують наші міста та вбивають цивільних, скоюють злочини проти людяності та людства, гвалтують та катують жінок.

Як зберегти себе після пережитого насильства, як не втратити рештки фізичного та психологічного здоров'я, – розповідає волонтер, практикуючий акушер-гінеколог вищої категорії, блогер, письменниця, популяризатор наукового підходу в медицині Наталія Лелюх. "Більшість жінок, для яких я це пишу, вже не мають змоги прочитати, бо у них немає зв'язку, "віджатий" мобільний телефон та відсутня можливість повідомити про себе і свою біду.

За фахом я не є спеціалістом по фізичному насиллю, я працюю з його наслідками. Тому мої поради – більше про збереження здоров'я і психологічної цілісності людини, що пройшла через згвалтування.

Якщо згвалтування не уникнути, і ви не впевнені в своїх фізичних силах щодо активного пручання, намагайтесь "заморозитись" всередині та ззовні.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA