Яке сьогодні свято заборона свято прикмети

Чому 16 серпня не можна підмітати: яке сьогодні свято

Сейчас читают: 518
hochu.ua

У середу, 16 серпня 2023 року, віряни вшановують пам'ять святих Ісаака, Далмата та Фавста. Що це за свято, що не можна робити цього дня, а також про головні його традиції розповідаємо в цьому матеріалі на HOCHU.ua!Преподобний Ісаакій, Далмат та Фавст були ігуменами Далматського монастиря.

У своїй молодості Далмат, який спочатку служив у військовій службі, був придворним у царя Феодосія Великого. Однак потім він відмовився від мирських занять і, разом зі своїм сином Фавстом, залишив світське життя, вирушивши в монастирську обитель, засновану святим Ісакієм неподалік Константинополя, приблизно у 381 році.

В обителі вони прийняли постриг і почали дотримуватися суворого способу життя.Святий Ісаакій, бувши фундатором обителі, передав після своєї смерті управління монастирем Далмату.

Таким чином, обитель набула назву "Далматська". На III Вселенському Соборі, який пройшов у 431 році в Ефесі, він відкрито засудив вчення Несторія, який стверджував, що Христос є не Богом, а людиною.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA