Яке сьогодні свято заборона свято прикмети

Чому 10 серпня не можна святкувати весілля: яке сьогодні свято

Сейчас читают: 577
hochu.ua

У четвер, 10 серпня 2023 року, віряни відзначають День пам'яті Преподобного Мойсея — чудотворця Печерського. Що це за свято, що не можна робити цього дня, а також про головні його традиції розповідаємо в цьому матеріалі на HOCHU.ua!Святий Мойсей Мурін, що народився в 325 році, був родом з Ефіопії.

В юності він був слугою. Однак, через свою негідну поведінку, його вигнали з хати господаря, а після цього він став жорстоким розбійником.

В одному зі своїх укриттів у Скитській пустелі Мойсей був натхненний прикладом святого життя пустельників — це змусило його покаятися і почати нове релігійне та побожне життя.Його дні були наповнені постійною молитвою та безперервним покаянням.

Олександрійський патріарх Феофіл дізнався про духовний прогрес Мойсея і вирішив висвятити його у священнослужителі. Після цього Мойсей провів п'ятнадцять років у чернечій громаді, де розвивав свою духовну практику.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA